Γνωρίστε τα Vintages 2021 TeΘys Diplogefyro 2021 και TeΘys Farma Tzin 2021

parallax background
Πίσω από την ετικέτα
 

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, εισάγουμε κρασιά από όλο τον κόσμο και πάντα εστιάζουμε στα τοπικά σταφύλια και τις παραδόσεις κάθε οινοποιείου που εκπροσωπούμε. Τώρα είναι σαφές για εμάς ότι πρέπει να διοχετεύσουμε την ενέργειά μας στην προώθηση της μοναδικότητας της Κύπρου και των δυνατοτήτων των αρχαίων εδαφών μας και των καλά προσαρμοσμένων γηγενών ποικιλιών του νησιού μας.

Τα κρασιά Teθys είναι ένα επίδοξο έργο που εστιάζει σε μεμονωμένα αμπελουργικά κρασιά από μοναδικούς αμπελώνες στις περιοχές Πιτσιλιά και Κρασοχώρια.

Κάθε χρόνο στον τρύγο επιλέγουμε τα καλύτερα σταφύλια για να παράγουμε το κρασί της σοδειάς. Γι’ αυτό και κάθε χρόνο το κρασί μας είναι διαφορετικό με μια μοναδική γεύση βασισμένη στη σοδιά της εκάστοτε χρονιάς.

Η προέλευση του ονόματός μας - TeΘys (Tethys):
Το όνομά μας αποτίει φόρο τιμής στη θάλασσα Τηθύς και είναι μια αναφορά στο πώς σχηματίστηκε η Κύπρος.
Πράγματι, η οροσειρά Οφιόλιθου του Τροόδους που γέννησε το νησί της Κύπρου, σχηματίστηκε πριν από 90 εκατομμύρια χρόνια, στον πυθμένα της θάλασσας Τηθύος.


 
parallax background
Πίσω από το κρασί

Ανδρέας Κυπριανού

 

Ο Ανδρέας Κυπριανού έχει εκτενείς γνώσεις πάνω στο κρασί και πραγματικό πάθος γι' αυτό.

Ο καλύτερος σομελιέ της Κύπρου, είναι ο πρώτος και ο μόνος Κύπριος που έχει περάσει επιτυχώς την εξέταση επιπέδου Advanced στο Court of Master Sommeliers, τον πιο αναγνωρισμένο διεθνή οργανισμό που παρέχει κατάρτιση, εκπαίδευση και πιστοποίηση στους καλύτερους σομελιέ του κόσμου. Έχει επίσης τον τίτλο του BEST Sommelier της Κύπρου για το 2018/20 και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον επόμενο διαγωνισμό ASI για τον Καλύτερο Sommelier του Κόσμου.


 
parallax background
Το Ξυνιστέρι
 

Το Ξυνιστέρι είναι αυτόχθον και γηγενής ποικιλία της Κύπρου και είχε αναφερθεί πρώτη φορά το 1881 σαν η μια από τις καλύτερες ποικιλίες του νησιού με το όνομα ‘Cipro Bianco’ από μια εγκυκλοπαιδική Ιταλική έκδοση και μερικά χρόνια αργότερα από τον Γάλλο αμπελογράφο Pierre Mouillefert.

Μέχρι και σήμερα, είναι η πιο διαδεδομένη λευκή ποικιλία με περίπου 2500 εκτάρια φυτεμένα και σκορπισμένα σε όλο το νησί και που αντιστοιχούν κοντά στο ένα τρίτο της συνολική έκτασης ολόκληρου του κυπριακού αμπελώνα.

Πρόκειται για την πιο δυναμική ποικιλία και έχει την ιδιότητα να προσαρμόζεται σε ένα μεγάλο κλιματολογικό φάσμα, με μεγάλη αντοχή στις κύριες αμπελουργικές ασθένειες και πολύ καλή προσαρμογή στις ξηροθερμικές συνθήκες  της Κύπρου. 


 
Το Ξυνιστέρι εις βάθος
 

Μετά την τραγωδία του 1974 χρειάστηκαν κάποια χρόνια για να ανακάμψουν πλήρως η κοινωνία και η οικονομία μας καθώς και διάφοροι κλάδοι που απαρτίζουν αυτά τα δυο στρώματα. Ο κλάδος της αμπελουργίας και οινοποιίας ήταν μεταξύ αυτών και όπως ήταν αναμενόμενο είχαν καθυστερήσει για περίπου 1-2 δεκαετίες να φτάσουν τα παγκόσμια δρώμενα.